Een nieuwe kijk op ouder worden

“Als iemand waar je helemaal gek op bent dreigt te verdwijnen – en dat zag ik gewoon gebeuren – dan wordt je er nóg gekker op. Zo werkte het bij mij.”

De wortels van Sjef van Bommel (1943) liggen in Tilburg. Alles en iedereen om het ondernemersgezin Van Bommel heen is katholiek en zo wordt Sjef ook opgevoed. Wanneer hij halverwege de 20 zijn grote liefde ontmoet veranderen zijn leven en de verhoudingen binnen het gezin compleet. Inmiddels is Sjef na een lang leven samen met zijn partner sinds bijna 15 jaar alleen. In de tweede aflevering van TOEN en NU blikt Sjef terug op zijn levenslange, intense relatie en de laatste jaren waarin zijn partner leed aan dementie. Sjef schreef er een boek over.

Op 78-jarige leeftijd begint Sjef zich wat meer ontspannen te voelen en beseft hij dat het de moeite waard is dat hij er nog is. 

Luister aflevering 2 van TOEN en NU hier:

TOEN & NU

TOEN & NU is een podcast over ouderen die voor ingrijpende gebeurtenissen kwamen te staan. Het bracht ze uit balans, maar ook de kans op een nieuwe koers met verrassende vergezichten. Hoe dan? Dat hoort u in deze podcast.

De podcast is gemaakt ter ere van Jo Visser, die 100 jaar geleden met haar brieven mensen moed in sprak als het leven tegenzat. Haar inspirerende gedachtegoed van toen herkent u in de verhalen van nu. TOEN & NU is gemaakt door UP! in opdracht van het Jo Visser fonds in samenwerking met verschillende Zonnehuizen, waar het tot op de dag van vandaag draait om liefdevolle zorg.

TOEN & NU wordt gemaakt door UP!, Roos Oosterbaan en Leonie van Noort in opdracht van het Jo Visser fonds.
Verteller: Jetty Mathurin
Muziek: Joost Lijbaart

Ontvang de nieuwste aflevering

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van de volgende aflevering? Ontvang een berichtje van de makers via WhatsApp. Klik vanaf uw telefoon op deze knop:

Werkt de knop niet? Ga vanaf uw telefoon naar deze link: https://chat.whatsapp.com/CHnOHiph6mqJaPpauMtMxW

Blijf UP de hoogte!

Contact

Interesse in een samenwerking?
We staan voor je klaar.

06 83 83 24 21