Een nieuwe kijk op ouder worden

“Omdat Fem bestond, wist ik altijd dat zij er onvoorwaardelijk voor me was.”

In aflevering 1 vertelt Mieke, samen met theatermaker Jetty Mathurin, hoe haar leven een onverwachtse wending neemt als haar tweelingzus er niet meer is.

Mieke (1942) uit Velp groeit op in de Zaanstreek in een gereformeerd gezin. Ze is een deel van een tweeling. Dat is vooral in haar kinderjaren soms lastig, want ze wordt altijd als de tweeling gezien, nooit als Mieke. Maar haar tweelingzus is tegelijkertijd ook de belangrijkste persoon in haar leven. Mieke wordt daar genadeloos mee geconfronteerd als haar zus plotseling overlijdt.

Luister aflevering 1 hier:

TOEN & NU

TOEN & NU is een podcast over ouderen die voor ingrijpende gebeurtenissen kwamen te staan. Het bracht ze uit balans, maar ook de kans op een nieuwe koers met verrassende vergezichten. Hoe dan? Dat hoort u in deze podcast.

TOEN & NU is gemaakt ter ere van Jo Visser, die 100 jaar geleden met haar brieven mensen moed in sprak als het leven tegenzat. Haar inspirerende gedachtegoed van toen herkent u in de verhalen van nu. TOEN & NU is gemaakt door UP! in opdracht van het Jo Visser fonds in samenwerking met verschillende Zonnehuizen, waar het tot op de dag van vandaag draait om liefdevolle zorg.

TOEN & NU wordt gemaakt door UP!, Roos Oosterbaan en Leonie van Noort in opdracht van het Jo Visser fonds.
Verteller: Jetty Mathurin
Muziek: Joost Lijbaart

Ontvang de nieuwste aflevering

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van de volgende aflevering? Ontvang een berichtje van de makers via WhatsApp. Klik vanaf uw telefoon op deze knop:

Werkt de knop niet? Ga vanaf uw telefoon naar deze link: https://chat.whatsapp.com/CHnOHiph6mqJaPpauMtMxW

Blijf UP de hoogte!

Contact

Interesse in een samenwerking?
We staan voor je klaar.

06 83 83 24 21