Een nieuwe kijk op ouder worden

Geliefden Hetty (76) en Jeanne (91) zijn vastbesloten ‘te genieten tot het gaatje’. Maar Jeanne’s dementie wordt erger en dat zet hun geluk onder druk. ‘Liefsteling’ is een prachtige documentaire van Eva van Barneveld. Het is een prachtig en intiem portret.

Op zondag 10 april om 17:30 uur gaat de documentaire in première op het festival Movies that Matter. De week erna volgen nog drie voorstellingen. Op zaterdag 16 april vindt aansluitend aan de documentaire een nagesprek plaats met UP!-gespreksleider Bertien Minco.

Over de documentaire

De liefde van Hetty en Jeanne is gevuld met vreugde. Ze zingen en maken muziek, ze dansen in de keuken en ze dansen op het strand. Maar Jeanne heeft Alzheimer, en haar toestand wordt slechter. Hetty wil haar steunen zoveel ze kan, maar komt erachter dat er grenzen zijn aan wat zij kan doen. Ze aarzelt om hulp van buiten in te roepen, ook al omdat Jeanne dat absoluut niet nodig vindt. Hoe moeilijk hun situatie ook wordt, hun liefde blijft sterk. En hun vermogen het leven te vieren is ongelooflijk inspirerend.

Voorstellingen

De documentaire wordt vertoond op:

  • Zondag 10 april (première) in Pathé Buitenhof, Den Haag, om 17:30 uur
  • Maandag 11 april in Pathé Buitenhof, Den Haag, om 15:15 uur
  • Vrijdag 15 april in Filmhuis Den Haag, om 16:30 uur
  • Zaterdag 16 april (met nagesprek) in Pathé Buitenhof, Den Haag, om 11:30 uur

Kaartjes kan je hier kopen.

Blijf UP de hoogte!

Contact

Interesse in een samenwerking?
We staan voor je klaar.

06 83 83 24 21