Een nieuwe kijk op ouder worden

Workshops om succesvol een lokale campagne tegen eenzaamheid op te zetten

Je wilt iets doen aan eenzaamheid in jouw gemeente, maar tot wie richt je je dan? En wat is eigenlijk de kern van je boodschap? Je hebt een project voor ogen om eenzaamheid tegen te gaan, hoe spreek je je doelgroep aan? Het zijn vragen die de meesten van ons herkennen. Daarom organiseert het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid een serie workshops.

Workshop 1: ‘Strategie en concept in een notendop’ (VOL)

Op dinsdag 12 januari geeft communicatiespecialist Alet Klarenbeek (tevens initiatiefnemer van UP!) online de workshop Strategie en concept in een notendop. Ze gaat – samen met de deelnemers – aan de slag met een aantal herkenbare cases uit de wereld van eenzaamheid. Al doende leer je hoe je haarscherp je eigen doelstelling formuleert en hoe je deze naar een creatief idee vertaalt. 

Corona heeft grote invloed op hoe je communiceert richting je inwoners en deelnemers. In deze workshop verken je hoe je mensen – ondanks alle onzekerheid en angst – toch kan aanzetten tot ‘meedoen’ aan de hand van talloze voorbeelden.

De workshop is interactief, je werkt in kleine groepjes aan praktische vraagstukken. Na afloop ken je de stappen om je doelstelling en doelgroep helder te krijgen en heb je inspiratie gekregen voor creatieve concepten, die ruimte bieden voor lokale samenwerking.

Je hebt een campagne opgezet, maar de resultaten vallen tegen. Of je wil er een beginnen, maar mist de aansluiting met de doelgroep. Tijdens de workshop leer je hoe je samen kunt werken met andere partners en de media, zodat je meer resultaat hebt van je werk.   

Wil je jouw campagnevraagstuk rond eenzaamheid inbrengen als case? Dat kan. Stuur voor donderdag 7 januari een mail met jouw vraagstelling en achtergrondinformatie naar info@aletklarenbeek.nl. Als de keuze op jouw inzending valt, neemt Alet vooraf contact met je op.

De workshop is bedoeld voor professionals, die effectieve communicatiecampagnes willen samenstellen rond het thema eenzaamheid. Denk aan gemeentelijke overheid en /of maatschappelijke, culturele en sportinitiatieven.

De workshop vindt online plaats op dinsdag 12 januari van 9.00 – 11.00 uur.

Helaas zijn alle plaatsen voor deze workshop reeds gevuld.

Voorafgaand ontvang je een deelnemerslink en achtergrondinformatie.

Vervolg

De volgende twee workshops van Alet Klarenbeek in deze serie zijn:

 • Corona en nu? (bijna vol)
  4 februari van 9.00 – 11.00 uur

  Corona heeft grote invloed op hoe je communiceert richting je inwoners. In deze workshop verken je hoe je mensen – ondanks alle onzekerheid en angst – toch kan aanzetten tot ‘meedoen’ aan de hand van talloze voorbeelden.

  Aanmelden »
 • Lokale campagnes: tellen – vertellen – laten vertellen (bijna vol)
  4 maart van 9.00 – 11.00 uur

  Je hebt een campagne opgezet, maar de resultaten vallen tegen. Of je wil er een beginnen, maar mist de aansluiting met de doelgroep. Vandaag leer je hoe je samen kan werken met andere partners en de media, zodat je meer resultaat hebt van je werk.   

  Aanmelden »

Webinar

De workshops zijn een vervolg op het webinar Toegankelijke communicatie en eenzaamheid. Heb je dat gemist? Je kan het hier terugkijken. 

Blijf UP de hoogte!

Contact

Interesse in een samenwerking?
We staan voor je klaar.

06 17 17 62 82