Een nieuwe kijk op ouder worden

Van 28 september t/m 4 oktober 2023 is het de Week tegen Eenzaamheid. Zoek jij een kant-en-klare invulling voor het programma? Of ben je nieuwsgierig naar een duurzame aanpak tegen eenzaamheid? Lees dan vooral even verder! 

Effectieve sociale interventie
UP! is een actieve partner in de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid. Met onze UP!-groepsgesprekken, een door Movisie erkende effectieve sociale interventie tegen eenzaamheid, brengen wij ouderen met elkaar in gesprek rondom thema’s die er toe doen als je ouder wordt, maar waarover nauwelijks wordt gepraat. Denk hierbij aan thema’s als familie, wensen en dromen. De gesprekken worden begeleid door (vrijwillige) 65-plussers, die UP! opleidt in de gespreksmethodiek. 

Speciaal aanbod!
 

Voor € 495,-* organiseren wij tijdens de Week tegen Eenzaamheid een UP!-groepsgesprek binnen jouw gemeente. Deze vindt plaats onder begeleiding van een professionele gespreksleider.

Het thema is ‘Mijn ouderlijk huis’, waarbij het gaat over het nest waar u opgroeide, welke gewoontes daar waren en wat u daarvan terugziet in volgende generaties. Welk stokje geeft u door en welke juist niet? Wat neemt u mee uit uw familieverleden, wat laat u los?

Het gesprek duurt 90 minuten en er is plaats voor 3 – 20 deelnemers (meer in overleg). Speciaal voor ouderen met een migratieachtergrond bieden wij ook gesprekken aan in zeven andere talen. De UP!-gesprekken zijn er voor alle ouderen: uit dorp en stad, praktisch en theoretisch opgeleid, met diverse culturele achtergrond en geaardheid. Iedereen is welkom en kan meedoen. Ook mensen met lichte dementie, zo leert onze ervaring.

*exclusief btw

Impact onderzoek
Impact-onderzoek heeft aangetoond dat deelnemers aan onze gesprekken zich gezien en gehoord voelen, zich weer onderdeel van een groep weten en minder het gevoel hebben er alleen voor te staan. Het is ontroerend om te zien wat de gesprekken teweeg brengen.Dit aanbod is inclusief:

  • Professionele gespreksleiding door onze ervaren gespreksleiders
  • Ontwerp, druk- verzendkosten kant en klare flyer
  • Kant en klaar persbericht
  • 3 UP!-magazines

 Jij zorgt zelf voor een locatie (het liefste een waar ouderen al komen) en koffie, thee en wat lekkers.


Door deel te nemen aan deze actie:

  • Heb je een aansprekende, kant en klare activiteit voor de Week tegen Eenzaamheid
  • Maak je deel uit van een landelijke beweging die ouderen met elkaar in gesprek brengt
  • Lift je mee op de landelijke media aandacht die UP! voor haar acties weet te generen o.a. op EentegenEenzaamheid.nl


Interesse of meer informatie?
Neem contact met ons op, wij vertellen je graag meer!

Öznur Acar
Projectleider migrantenouderen
oznur@upinnederland.nl
06-25594732

Sandra Buith
Projectleider
sandra@upinnederland.nl
06-15628642

Margo Rijerkerk
Projectleider
margo@upinnederland.nl
06-34029001

Blijf UP de hoogte!

Contact

Interesse in een samenwerking?
We staan voor je klaar.

06 83 83 24 21