Een nieuwe kijk op ouder worden

Van 26 september t/m 2 oktober 2024 is het weer tijd voor de Week tegen Eenzaamheid. Ben je nog op zoek naar een inspirerende en waardevolle activiteit voor jouw programma? Maak kennis met onze bewezen effectieve groepsgesprekken!

Effectieve sociale interventie
UP! is een trotse partner van de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid. Onze UP!-groepsgesprekken, erkend door Movisie als effectieve sociale interventie tegen eenzaamheid, brengen ouderen in gesprek over thema’s die ertoe doen als je ouder wordt, maar waarover nauwelijks wordt gepraat. Denk hierbij aan thema’s als familie, wensen en dromen.

Speciaal aanbod voor de Week tegen Eenzaamheid!
 

Voor slechts €495,- (excl. btw) organiseren wij tijdens de Week tegen Eenzaamheid een UP!-groepsgesprek binnen jouw gemeente, onder begeleiding van een professionele gespreksleider.

Thema: Verlangen

Verlangen, wat is dat eigenlijk? Waar verlang je op dit moment het meest naar? Hoe zijn je verlangens in de loop van de tijd veranderd? Wat zou je graag nog eens willen ervaren?

Details van het gesprek:

Duur: 90 minuten

Deelnemers: 3 – 20 personen (meer in overleg mogelijk)

Inclusief en divers:

  • de UP!-gesprekken zijn er voor álle ouderen: uit dorp en stad, praktisch, theoretisch of niet opgeleid en ongeacht culturele achtergrond of geaardheid. 
  • ook ouderen met lichte dementie zijn welkom, onze ervaring leert dat zij met plezier mee kunnen doen.
  • voor ouderen met een migratieachtergrond bieden wij gesprekken aan in de moedertaal (Turks, Arabisch, Marokkaans (Darija, Berbers), Sranantongo, Hindoestaans, Papiaments, Chinees of Spaans).

Laat deze kans niet aan je voorbijgaan! Neem contact met ons op en zorg voor een betekenisvolle invulling tijdens de Week tegen Eenzaamheid.

Belangrijk: dit aanbod geldt alleen voor organisaties die al met bestaande groepen werken. Bijvoorbeeld voor een koffie- of beweegbijeenkomst. Heb jij nog geen bestaande groep? Neem contact met ons op, dan kijken we met jou naar de mogelijkheden.

Impact onderzoek
Impact onderzoek heeft aangetoond dat deelnemers aan onze gesprekken zich gezien en gehoord voelen, zich weer onderdeel van een groep weten en minder het gevoel hebben er alleen voor te staan. Het is ontroerend om te zien wat de gesprekken teweeg brengen.

Klik op de afbeelding om te vergrotenDit aanbod is inclusief:

  • Professionele gespreksleiding door onze ervaren gespreksleiders.
  • Ontwerp, druk- verzendkosten kant en klare flyer.
  • Kant en klaar persbericht.

Wij regelen dus alles. Jij zorgt zelf alleen voor een locatie (het liefste dus eentje waar ouderen al komen) en koffie, thee en wat lekkers.


Door deel te nemen aan deze actie:

  • Heb je een aansprekende, kant en klare activiteit voor de Week tegen Eenzaamheid.
  • Maak je deel uit van een landelijke beweging die ouderen met elkaar in gesprek brengt.
  • Lift je mee op de landelijke media aandacht die UP! voor haar acties weet te generen o.a. op EentegenEenzaamheid.nl.


Interesse of meer informatie?
Neem contact met ons op, wij vertellen je graag meer!

Öznur Acar
Projectleider migrantenouderen
oznur@upinnederland.nl
06-25594732

Sandra Buith
Projectleider
sandra@upinnederland.nl
06-15628642

Margo Rijerkerk
Projectleider
margo@upinnederland.nl
06-34029001

Blijf UP de hoogte!

Contact

Interesse in een samenwerking?
We staan voor je klaar.

06 83 83 24 21