Een nieuwe kijk op ouder worden

In 2050 is het aantal 65+ ers in Friesland met 70% toegenomen. Wat?! Nergens in Nederland zijn de cijfers rond ouderen, eenzaamheid en dementie zo hoog als hier.
Dr. Evelyn Finnema geeft een interactieve lezing over de cijfers en de gevolgen. Kijk, luister, huiver en leer.

Dr. Evelyn Finnema is lector van het Talmalectoraat Wonen, Welzijn en Zorg op hoge leeftijd aan NHL Stenden Hogeschool en doet al jaren onderzoek naar het welzijn van ouderen. Ze is een rasverteller en neemt je – als was het een quiz – mee in het wel en wee rond ouder worden in Friesland.

Met doorwrochte kennis van zaken vertelt Evelyn wat zich in Friesland voordoet als het gaat om ouder worden. Hoe vergaat het een oudere in een van de vele dorpen die Friesland telt? Hoe groot is het risico op eenzaamheid? Wat zijn de facts & figures? Evelyn kent ze en deelt ze graag, maar laat je ook zelf nadenken en Zij neemt u mee in de laatste ontwikkelingen op het terrein van de ouderenzorg en gaat hierbij in op de gevolgen van demografische ontwikkelingen, beeldvorming en onderwerpen als eenzaamheid, dementie, kwaliteit van leven, eigen regie en ouderenvriendelijke samenleving.

www.nhlstenden.com/onderzoek/talmalectoraat

Blijf UP de hoogte!

Contact

Interesse in een samenwerking?
We staan voor je klaar.

06 83 83 24 21