Een nieuwe kijk op ouder worden

Ouderen denken veel na over het leven en de ervaren zin(loosheid) ervan. Erover praten helpt en bemoedigt om door te gaan. In je Uppie biedt de kans om ervaringen te delen over lastige thema’s als spijt en afscheid. De deelnemende ouderen vertellen openhartig over hun behoefte aan zingeving.  Organisator UP! vertelt over de pilot en het vervolg in o.a. Leeuwarden en Amsterdam.

“Prachtig. Zo zie je eens een andere kant van jezelf en van elkaar. Het lucht op en zet me aan om er es wat vaker over te praten.”
Dat zei Jannie (74) na een In je Uppie gesprek in Leeuwarden, over spijt.

Soms loop je in je eentje te piekeren over van alles en nog wat. Dan kan het fijn zijn om eens met leeftijdsgenoten van gedachten te wisselen. Dat kan. In je Uppie is een ontspannen themagesprek met leeftijdsgenoten, waarbij we het hebben over belangrijke onderwerpen die ertoe doen als je ouder wordt.

Centraal staan thema’s die normaal gesproken niet zo vaak aan de orde komen, zoals spijt, afscheid of familie. Het zijn geen ‘zware’ gesprekken, we hebben het er gewoon eens over. Een luisterend oor aan tafel biedt herkenning, inspiratie en steun, zo merken wij.

www.upinnederland.nl/gesprek

Blijf UP de hoogte!

Contact

Interesse in een samenwerking?
We staan voor je klaar.

06 83 83 24 21