Een nieuwe kijk op ouder worden
UP! is een initiatief van Alet Klarenbeek.

“De laatste jaren van het leven van mijn moeder waren gevuld met nieuwsgierigheid. Waar we elkaar eerder in de haren vlogen, konden we nu over en weer vragen stellen. Mijn moeder toonde een ongekende veerkracht door op hoge leeftijd mee te bewegen. Hoe zat het eigenlijk, toen…? En wat maakte dat je…? We leerden elkaar kennen en konden het verloop van onze levens beter begrijpen. Toen ze op 95- jarige leeftijd overleed, realiseerde ik me dat al die antwoorden voor altijd en van onschatbare waarde zijn. En dacht: “Dit gun ik iedereen. Laten we elkaar meer vragen stellen, voor het te laat is.” Tegelijkertijd verbaasde ik me al jaren over de negatieve beeldvorming rondom ouder worden en ouderen en wilde daar graag maatschappelijk aandacht voor vragen.

Ouder worden is een uitermate persoonlijk proces. Ik zie dat veel mensen moeite hebben met het vele afscheid dat gepaard gaat met ouder worden. Afscheid van je werk, van je gezonde lichaam, van je dierbaren. Hoe verhoudt je je daartoe? Hoe beter je ouder worden onder ogen durft te zien, hoe veerkrachtiger je in het leven kan staan.

UP! gaat in die zin over persoonlijke groei. Blijf je verbazen, blijf nieuwsgierig, tot het stopt. Het vervult me met dankbaarheid om de volle zalen te zien, de ontroerende verhalen en scherpe analyses van ouderen te horen, samen te lachen. Het persoonlijke, eerlijke gesprek. Daar gaat het wat mij betreft om.”

UP! is een project van stichting MOAI.

Alet Klarenbeek

Initiatiefnemer, Directeur

UP! staat voor openheid en realiteitszin. Als ik zie dat ouderen met elkaar in gesprek gaan over wat hen werkelijk bezighoudt, kan mijn dag niet meer stuk.

Öznur Acar

Projectleider migrantenouderen

Steeds meer Nederlanders met een niet-westerse migratieachtergrond kiezen ervoor om hier oud te worden. Net zoals ik. Maar hoe doe je dat, ouder worden in Nederland?

Margo Rijerkerk

Projectleider

Het delen van verhalen over ouder worden, ontmoeting en zingeving. Dat is waar UP! voor mij voor staat. Geweldig dat ik daar een bijdrage aan mag leveren.

Sandra Buith

Projectleider Fryslân

Up! gelooft net als ik in persoonlijke groei tot de laatste snik. Als we na een UP! gesprek verrijkt naar huis gaan geeft mij dat energie en een gevoel van verbondenheid.

Elmay Claassen

Communicatiespecialist

In alles wat ik doe zijn het altijd de verhalen die mij raken. De wereld zit bomvol mooie verhalen en die wil ik allemaal zo écht mogelijk vertellen.

Jim van Someren

Coördinator

De bijzondere verhalen omtrent het thema ouder worden, inspireren en zetten aan tot denken.

Barbara Willems

PR specialist

UP! geeft ouder worden een mooi gezicht. Is iets pas een verhaal als je het vertelt? Dat mensen ze durven te delen maakt ieder verhaal in ieder geval nog bijzonderder.

Jelte Bakker

Impactonderzoeker

Ik ben zeer betrokken bij de ouder wordende mens en samenleving. Daarom bouw ik graag mee aan UP! Op naar nog meer verbinding, inspiratie en mooie groepsgesprekken!

Gerda Cuperus

Gesprekstraining

De kracht van echt oprecht vertellen én luisteren naar de verhalen die ieder mens in zich draagt, wat een rijkdom om daar aan te mogen bijdragen.

Guillaumine Nelom

Trainer, Gespreksleider

Jenny de Leeuw

Gespreksleider Fryslân

Katja de Jong

Trainer, Gespreksleider

Yuri Brewster

Trainer, Gespreksleider

Tamara Schoppert

Gespreksleider Fryslân

Annejet Florusse

Trainer, Gespreksleider

Bertien Minco

Gespreksleider

Pierre Ballings

Bestuur UP!

Aad Koster

Bestuur UP!

Marianne Harten

Bestuur UP!

Brahim Kissane

Bestuur UP!

Christine Swart

Bestuur UP!

Erik Scherder

Raad van Advies UP!

Hedy d'Ancona

Raad van Advies UP!

Jetty Mathurin

Raad van Advies UP!

Gerdi Verbeet

Raad van Advies UP!

Blijf UP de hoogte!

Contact

Interesse in een samenwerking?
We staan voor je klaar.

06 83 83 24 21