Een nieuwe kijk op ouder worden

Bekijk deze UP! Talkshow terug via de livestream op ons youtube kanaal

Lees / download hier de Handout van de avond met programma en vervolg tips

De eerste UP! talkshow in het nieuwe seizoen gaat over verlangen en lichamelijke intimiteit.

Hoe ga je om met onvervuld lichamelijk verlangen als je ouder bent? Waarom is praten over seks op leeftijd nog te vaak een taboe? En gaat het vaak niet vooral om aanraking?

Uit onderzoek blijkt dat mensen die alleen zijn dat het ergste missen. Aangeraakt worden.

We praten o.a. met ervaringsdeskundigen, met arts/seksuoloog Woet Gianotten, gespecialiseerd in intimiteit bij ouderen en met Don Quishocking-cabaretier George Groot, die regelmatig gebruik maakt van sekswerkers.

Woet: “Deze generatie komt uit de tijd van de seksuele revolutie, toen was zeventig zijn heel anders.”
Woet Gianotten is arts, seksuoloog en psychotherapeut. Hij deed een leven lang onderzoek naar seksualiteit, ook bij ouderen. Er is heel veel veranderd. De 70 jarige van vandaag is niet meer te vergelijken met die van toen. En, zegt Gianotten, geen aandacht geven aan intimiteit en seksualiteit, is een vorm van slechte zorg.

Velvet werkt met veel plezier voor escortbureau De Stoute Vrouw. Een van haar meest bijzondere klanten was een dame van 89.

We praten met Trudy Meijerrathken en Maria Zijlstra die actief zijn op online datingsite voor ouderen (zoals 50+match). Hoe gaat dat? En hoe loopt het?

Dit seizoen hebben we bij UP! muzikaal talent. Allemaal bekend van The Voice Senior! De eerste is: Hansje Ravesteijn en haar pianist Dirq.  Hansje Ravesteijn is geboren en getogen in Amsterdam, zingt al haar hele leven en treedt momenteel op in de oude en beroemde jazzclub Casablanca op de Wallen.

Fotograaf Annabel Oosteweeghel maakte de serie Old Love waarin ze de intimiteit van ouderen verbeeldt. “Intimiteit is ongeacht leeftijd een universeel gegeven en is dat wat mensen bindt. Wat ik met deze serie wil laten zien is dat erotiek tussen ouderen sensueel en mooi is. Old Love laat de passie zien die veel ouderen nog hebben.” Vanavond laten we de serie zien, kijk vast op haar website Old Love. De foto’s zijn als expositie te zien in Sunenz in Drachten t/m 25 september.

Presentatie door Hadassah de Boer.

Coverbeeld: Uit de serie Old Love van Annabel Oosteweeghel

Blijf UP de hoogte!

Contact

Interesse in een samenwerking?
We staan voor je klaar.

06 83 83 24 21