Een nieuwe kijk op ouder worden

Blijf in beweging

“Ik was helemaal vergeten hoe leuk het is om samen iets te ondernemen. Je hebt voorpret en napret en het is altijd gezellig.” (Tineke, 70)

Er is in en rond Deventer van alles te doen: samen eten, zingen, sporten, wandelen, muziek maken. Echt van alles! Om u een kijkje in de keuken van al die initiatieven te geven is er op 9 november een informatief en bruisend event in de Deventer Schouwburg.

Presentator Hadassah de Boer gaat in gesprek met onder meer Olga Commandeur, die dagelijks op tv meer dan 100.000 mensen in actie zet bij Nederland in Beweging.
Wist u dat er allerlei activiteiten zijn rondom gaming (en dan niet achter de computer)? Deelnemers van Eet, Game, Match laten zien hoe leuk dat is. Jan en Piet uit Zwolle – beide 80+ – sporten gewoon buiten op het sportveld, en dat doet ze meer dan goed. Bij Oud Geleerd, Jong Gedaan geven studenten colleges aan ouderen, net als op de universiteit.
Natuurlijk is er ook muziek. René Bishop, bekend van The Voice Senior, zingt zijn favorieten. Singer-songwriter Maarten van Veen, schreef een op maat gemaakt Krasse Fratsen lied voor senior Gerd van der Zwaluw.
Met de Beptab maak je vanuit je huis met je tablet of telefoon op een leuke, eenvoudige manier nieuwe contacten. De makers vertellen wat ze allemaal aan nieuwe vriendschappen hebben veroorzaakt.

In beweging blijven is goed voor uw conditie, maar ook voor uw brein en en algehele gezondheid. Kom gerust een kijkje nemen en laat u inspireren. Vooraf en na afloop is er een informatiemarkt met allerlei initiatieven uit de regio, dus u kunt gelijk aan de slag. Deelnemers zijn onder meer:

SeniorWeb Twello – Beptab – Bobbie op de koffieDag!enDoen! – Fietsen Alle Jaren/ Van 2 naar 3, Fietsersbond – Game, Eet & Match / Fief worden en blijven, De Klup Twente – Korfbal+, KNKVVier het Leven! – Oerend hart / Krasse Fratsen / De liedjesfabriek, Fit-ARTOud Geleerd Jong GedaanStudiekringen 50 plusThuisafgehaaldGezond Natuur Wandelen – Veerkrachtig Oud met Jong, Stichting JOW! – ZELFIE, Waag – Zet de STAP, WijzoudFonds Nuts Ohra – Muziekprojecten voor ouderen, Muziekhuis Deventer – Bewegen en activiteiten, WZC HumanitasCentrumbus, Busdienst Deventer Binnenstad – Fitstars, Sportbedrijf DeventerStudio PerfectImpluz Preventie GGZ – Wijk voor elkaar, SV Helios   –  Activiteiten voor senioren , Raster Groep Deventer HuisgenotenFier&GGD Drenthe / Op zoek naar zin

Tijden:
Inloop en ontbijt vanaf 9 uur – start talkshow 9.45 uur
Einde talkshow 11.15 uur -einde informatiemarkt 12.00 uur
Tickets:
7,- euro inclusief ontbijt en koffie met lekkers na afloop.
Kaarten zijn te koop via de website Deventer Schouwburg. https://deventerschouwburg.nl/
of via de kassa 0900 – 3000 200
Locatie:
Deventer Schouwburg Leeuwenbrug 2, 7411 TJ Deventer
Bereikbaarheid: De Deventer Schouwburg ligt tegenover het NS station en het busstation. Er zijn rondom diverse parkeergarages. De schouwburg is toegankelijk voor rolstoelen.

De UP! Ontbijtshow wordt georganiseerd in samenwerking met Meer Veerkracht, Langer Thuis, een programma van FNO dat ruim honderd initiatieven ondersteunt waarbij bewegen en meedoen voor alle ouderen, vitale en minder vitale, centraal staat.

Blijf UP de hoogte!

Contact

Interesse in een samenwerking?
We staan voor je klaar.

06 83 83 24 21