Een nieuwe kijk op ouder worden

Hoera! We leven steeds langer. Eén op de vier mensen wordt nu al ouder dan 90 jaar. Maar wat doet al die extra tijd met ons? Wat betekent het ouder worden voor ons eigen geluk, voor onze naasten en voor de maatschappij? Op vrijdag 6 en zaterdag 7 oktober organiseren we het gloednieuwe UP! Festival waarin je alles te weten komt over leven voor gevorderden.

In een afwisselend programma met onder andere film, muziek, theater en games dompelen we bezoekers onder in de wereld van langer leven. Zo kun je de bekroonde film Youth bekijken, je laten verwonderen door de fototentoonstelling Vervaldatum, of ervaren welke beperkingen er met de jaren kunnen komen in het speciale ouderdomspak van het Radboudumc.

Daarnaast zoeken we tijdens UP! de verdieping. We brengen verschillende generaties samen en gaan met o.a. feministe Hedy d’Ancona, journalist Bahram Sadeghi en ouderdomsexpert professor Marcel Olde Rikkert in gesprek over beeldvorming, taboes en nieuwe perspectieven op ouder worden. We praten over de Herwaardering van de grijze golf, horen de laatste wetenschapsnieuwtjes over langer leven en komen zelf in beweging op de dansvloer van Studio LUX of bij wandelvoetbal op het Mariënburgplein.

Met UP! keren we het thema langer leven twee dagen op inspirerende wijze binnenstebuiten. Het uitgebreide programma biedt sowieso een leuke manier om wat van die extra tijd in te vullen dus kijk voor meer informatie en alle programmaonderdelen op https://www.lux-nijmegen.nl/luxtag/up

Dit festival wordt mede mogelijk gemaakt door ZonMw – Beter Oud, Fonds Sluyterman van Loo, Stichting RCOAK, Bavo Stichting Heemstede, Gemeente Nijmegen, Stichting HSHB, MOAI, Radboudumc, en het Humanistisch Verbond.

Blijf UP de hoogte!

Contact

Interesse in een samenwerking?
We staan voor je klaar.

06 83 83 24 21