Een nieuwe kijk op ouder worden

Gemist? De livestream van deze UP! Talkshow is terug te kijken op YouTube

Ouder worden betekent ook dat je oog hebt voor de toekomst en wat die voor je in petto kan hebben. Door daarover na te denken en er over te praten, voorkom je dat je overvallen wordt en onder druk beslissingen moet nemen. Dat is niet alleen heel zwaar voor familie en naasten, maar ook voor de dokter.

Uiteindelijk blijkt uit onderzoek dat we meestal meebewegen met wat zich aandient. Ons krachtigste vermogen blijkt ons aanpassingsvermogen. De realiteit is, dat wat we vandaag als toekomst verguizen, morgen toch door ons wordt aanvaard of zelfs omarmd. Hoe oefen je je eigen realiteitsbesef? Hoe neem je verantwoordelijkheid, voor jezelf of een naaste? Wat zijn de vragen die we ons moeten stellen.

Er wordt uitgebreid wetenschappelijk onderzoek gedaan naar ouder worden in Amsterdam. Zo ook door de vakgroep Aging & Later Life van Amsterdam UMC. Prof. dr. Cees Hertogh en prof. dr. Bianca Buurman zijn onderzoekers van Amsterdam UMC die samenwerken in het programma Aging & Later Life binnen het onderzoeksinstituut Amsterdam Public Health. Hadassah de Boer gaat met ze in gesprek over hoe lastig we het vinden om écht vooruit te denken en met elkaar in gesprek te gaan.

Nelleke Noordervliet vertelt over hoe zij en haar schoonmoeder te laat waren. Toen zowel de vader als de schoonmoeder van Nelleke Noordervliet dement werden, moesten er ineens een hoop beslissingen genomen worden. Eigenlijk was het toen al te laat om dat met hen zelf te doen.

Eline Janssen vertelt over haar ervaringen met buurman Harry (89) die ondanks zijn dementie graag thuis wil blijven wonen en dat voor elkaar krijgt door niet de thuiszorg, maar een vriendinnen club van jonge vrouwen in stelling te brengen. Met succes.

Muziek is er van Lust for Life, het eerste Amsterdamse popkoor voor senioren. 40 vitale ouderen tussen de 70 en 90 jaar zingen de longen uit hun lijf op de muziek van Elvis tot Armin van Buuren. Zingen houdt het hart jong en Lust for Life is daarvan het levende bewijs.

NAAR ALLE VIER DE EDITIES VOORJAAR 2019 VAN UP! TALKSHOW VOOR MAAR 40 EURO?
Maandag 28 januari + Maandag 25 februari  + Maandag 25 maart  + Maandag 13 mei  KOOP EEN PASSE-PARTOUT VIA DEZE LINK.

Laat weten dat je erbij bent en ontvang laatste updates via het facebook event

Prof. dr. Cees Hertogh en prof. dr. Bianca Buurman zijn onderzoekers van Amsterdam UMC die samenwerken in het programma Aging & Later Life binnen het onderzoeksinstituut Amsterdam Public Health.

Foto Nelleke Noordervliet door Annaleen Louwens
Foto Lust for Life door Lucy Lambrix

Blijf UP de hoogte!

Contact

Interesse in een samenwerking?
We staan voor je klaar.

06 83 83 24 21