Een nieuwe kijk op ouder worden

Deze talkshow gemist? Kijk de livestream van de talkshow terug via youtube.
Lees hier de handout van de avond

Wie kent het niet, de spanning tijdens een moeilijk gesprek. Zo vlak voor het kerstdiner zitten we allemaal in de gevarenzone. Ieder van ons weet dat ingewikkelde thema’s – hoe risicovol voor sfeer ook – soms toch besproken moeten worden. Mantelzorg, uitvaart, kinderen en kleinkinderen. Hoe pak je dat aan?

Je hebt hele gesprekken in je eentje en vermoedt dat de ander niet weet hoe jij in het leven staat. Je kwetsbaar opstellen biedt vaak ruimte. Maar hoe pak je dat aan met díe mensen met wie je al jaren in bepaalde patronen zit? Hoe praat je met vrienden, over je alleen voelen, over tekortschieten en geen energie hebben, afhankelijk zijn maar dat niet willen toegeven.

We kennen het allemaal. Bij UP! hebben we het erover.

Presentator Hadassah de Boer gaat in gesprek met onze gasten.

We spreken met Else-Marie van den Eerenbeemt, familietherapeut, publicist en onderzoeker op het gebied van ouder-kind relaties.

Paul Sträter is 72 en werkt nog steeds. Hij was jarenlang directieraadslid van onder andere het Amphia Ziekenhuis in Breda, werkte als leiderschapscoach en werkt nu als conflictcoach. Hij werkt veel met oudere cliënten die niet zelden worstelen met het voeren van moeilijke gesprekken. Hoe blijf je leider van je eigen leven? Hoe bevrijd je je uit een situatie waarin je niet kan of wil of durft te praten? Paul biedt daar een vrijplaats voor.

Marleen Stoltz 54 , is programmamaker, stond 25 jaar op het toneel en heeft tegenwoordig een praktijk voor Integratieve Therapie. Haar moeder stond haar na geboorte af en zweeg 50 jaar over het feit dat ze een kind had. Tegen iedereen. Marleen vertelt wat de gevolgen waren van het niet aangaan dit gesprek. Voor haar moeder, voor haarzelf en voor een heleboel mensen in hun kielzog. Want wat werd er veel gepraat, maar  het gesprek waar het echt om ging werd nooit gevoerd.

Bij UP! hebben we elke maand  één van de kandidaten van The Voice Senior live on stage!
Vanavond is dat Guido Lamm. Hij zong in de eerste aflevering een prachtige vertolking van Ramses Shaffy’s ‘Laat me’ en bereikte de halve finale.

Blijf UP de hoogte!

Contact

Interesse in een samenwerking?
We staan voor je klaar.

06 83 83 24 21