Een nieuwe kijk op ouder worden

Kijk deze talkshow terug via de livestream op Youtube

Lees en download HIER de handout van deze avond.

Er komt een moment dat we doodgaan en daarover praten vindt niet iedereen leuk. Heel begrijpelijk, maar ook onhandig. Wat moet je van elkaar weten? Hoe begin je zo’n gesprek en wie begint er? Wij van UP! vragen je dit keer nadrukkelijk om kinderen, partner of andere naasten mee te nemen, want we gaan het er over hebben. En met wie kan dat beter dan met filosoof en verpleeghuisarts Bert Keizer.

Nico Dijkshoorn schreef een aangrijpend boek over zijn ouders.
Als zijn ouders – over wie hij altijd over klaagde – kort na elkaar zijn overleden, overkomt Nico iets waardoor alles verandert. Het besef groeit dat hij wellicht meer op zijn vader lijkt dan hij zou willen. Dijkshoorn op zijn kwetsbaarst. Een gesprek over wat er misschien toch beter voor de dood besproken had moeten worden.

Naast deze zingevende kwesties heb je ook de hele praktische. Nabestaanden lopen bij gebrek aan wachtwoorden van de overledene bijvoorbeeld vast bij de afwikkeling van aardse zaken. SeniorWeb gunt ons een kijkje in de digitale afterlife keuken.
Loes Voogd en Bob Visser stonden aan de wieg van wat ‘Digitaal Nalatenschap’ heet, en dat was nodig. Want uit een onderzoek van SeniorWeb blijkt dat maar weinig mensen stilstaan bij hun digitale nalatenschap: bijna 70% van de ondervraagden geeft aan dit nog niet geregeld te hebben, en het ook nog niet met naasten besproken te hebben.

Het muzikale intermezzo is dit keer van Noble, de spraakmakende finaliste van The Voice Senior.

Presentatie Hadassah de Boer

Blijf UP de hoogte!

Contact

Interesse in een samenwerking?
We staan voor je klaar.

06 83 83 24 21