Een nieuwe kijk op ouder worden

Met onder meer Hedy d’Ancona, Anja Machielse, OBA Maatje, Inmybackyard, Jitse Schuurmans, Ineke Hurkmans/Jump Movement
Presentatie Froukje Jansen

“Er is niks mis met oud worden” zegt Hedy d’Ancona. Zo is het maar net. Hedy – nauw betrokken bij UP! – gaat in gesprek met presentator Froukje Jansen en opent hiermee een seizoen lang talkshows rond ouder worden.

We trappen af met het thema vriendschap. Hoe belangrijk is vriendschap als je ouder wordt? Met wie deel je betekenisvolle verhalen? Wat te doen als je dat juist mist?

Dingen samen doen, elkaars levensverhaal kennen, er zijn als het nodig is. In deze tijd waarin je veel zelf moet oplossen is een netwerk van mensen om je heen misschien wel belangrijker dan ooit. Dat is precies waar prof. dr. Anja Machielse (Universiteit voor Humanistiek) al jaren onderzoek naar doet en over komt vertellen. “Wij mensen zijn sociale wezens”, zegt Anja, “We hebben het gewoon nodig om samen op te trekken, gezien en gehoord te worden én een beroep op elkaar te kunnen doen.”
http://anjamachielse.blogspot.nl/

UP! laat zien dat er allerlei (vrienden) netwerken zijn in de stad. In verschillende wijken in Amsterdam start de OBA Amsterdam met OBA Maatje, een soort boekenclub voor tweeBabette Roelandschap van de OBA komt er meer vertellen.
https://www.oba.nl/maatje.html

Inmybackyard.nl zorgt ervoor dat Amsterdammers en vluchtelingen die bij elkaar in de buurt wonen elkaar leren kennen. Niet zelden is er behoefte aan wat oudere mensen. Want juist die generatie bleef vaak achter in het land van herkomst. Een kans dus, om iets te doen! Initiatiefnemer Lian Priemus legt uit hoe het werkt.
https://www.inmybackyard.nl/

Journalist en socioloog Jitse Schuurmans vertelt hoe je de online nieuwe vrienden maakt.

Ineke Hurkmans van Jump Movement vertelt over de Follow UP! workshop rond het thema Vriendschap volgende week in de OBA Roelof Hartplein. (maandagochtend 16 oktober 9.30 – 11.30 uur deelname is gratis).
https://www.jumpmovement.com

Gospelchoir Deliverance bezingt tussen de bedrijven door vriendschap in alle toonaarden.
http://www.deliverance.nl/

Een volle en feestelijke 1e editie! Froukje Jansen leidt ons enthousiast langs alle gasten en initiatieven en je kan volop reageren op wat er op het podium gebeurt.

(Foto Hedy d’Acona – fotograaf Lonneke Stulen)

 

Blijf UP de hoogte!

Contact

Interesse in een samenwerking?
We staan voor je klaar.

06 83 83 24 21