Een nieuwe kijk op ouder worden

Met: Erik Scherder, Jetty Mathurin, PRA Muziektheater, GoldenSports, Oud Geleerd Jong Gedaan
presentatie Froukje Jansen

Als het een beetje kan, blijf in beweging. Je voelt je lekkerder en de gezondheidswinst is groot. De vrolijke ‘hersenprofessor van De Wereld Draait Door” Erik Scherder laat vanavond zien wat beweging allemaal met je brein doet en wat dat vervolgens weer betekent voor je algehele gezondheid.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Erik_Scherder

Pra Muziektheater verleidt mensen om in beweging te komen met live muziek, jonge en oude dansers. Vanaf vanavond begrijp je hoe. Onweerstaanbaar!
http://pramuziektheater.nl/
(foto event: voorstelling Simpel Verlangen – fotograaf Joris Jan Bos)

Cabaretière Jetty Mathurin reist met haar laatste productie De Overdracht het land door en doet er alles aan om in topvorm te zijn. In de sportschool blijkt ze een rolmodel voor de jonkies. Jetty vertelt er graag meer over, op de voor haar zo typerende, smakelijke manier.
https://www.jettymathurin.nl/

Bij Goldensports sporten en bewegen senioren samen in de buitenlucht. Initiatiefnemer Leonie Everts geeft een update over de groei (nu 10 locaties in Amsterdam en ook erbuiten) sinds de start in 2014.
http://www.goldensports.nl/

Body & soul. In beweging blijven gaat niet alleen over je lijf, maar ook over je brein. De oprichters van Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan (Ilse Nieuwland en Enny van Arkel) komen vertellen hoe leuk het is voor een ‘klas’ ouderen te staan. Zoals een wijzer geworden oudere zegt: “Ik heb zo veel te bespreken met mijn kleinzoon die naar de universiteit gaat en hij vindt het geweldig dat oma ook weer leert.”
http://www.oudgeleerdjonggedaan.nl/

Gewoon met je vrienden voetballen of wandelen is gezellig en goedkoop. Arts Frank Schalkwijk (Leyden Academy on Vitality and Ageing) doet onderzoek naar 55+ vrienden-beweegclubs.
http://www.leydenacademy.nl/

Ineke Hurkmans van Jump Movement vertelt over de Follow UP Workshops in de OBA I gratis deelname rond het thema In Beweging volgende week in de OBA Roelof Hartplein. (maandagochtend 20 november 9.30 – 11.30 uur deelname is gratis).
https://www.jumpmovement.com

Gospelkoor Deliverance brengt beweging in de tent.
http://www.deliverance.nl/

Er is live muziek, je drankje mag mee de zaal in en je kan volop reageren op wat er op het podium gebeurt.

Blijf UP de hoogte!

Contact

Interesse in een samenwerking?
We staan voor je klaar.

06 83 83 24 21