Een nieuwe kijk op ouder worden

Praat mee – vanuit uw eigen huis – met leeftijdsgenoten uit de omgeving Fryslân – over het leven, dat zo anders is geworden.

Soms loop je in je eentje na te denken over van alles en nog wat. Dan kan het fijn zijn om eens met leeftijdsgenoten van gedachten te wisselen. Dat kan bij de UP! themagesprekken via de telefoon in Fryslân.

In een ontspannen gesprek hebben we het over belangrijke onderwerpen die ertoe doen als je ouder wordt. Centraal staan thema’s die normaal gesproken niet zo vaak aan de orde komen, zoals spijt, afscheid of familie. Het zijn geen ‘zware’ gesprekken, we hebben het er gewoon eens over.

Een luisterend oor aan tafel biedt herkenning, inspiratie en steun, zo merken wij.

Zo werkt het:

We voeren samen een telefonisch groepsgesprek onder leiding van een ervaren gespreksleider. Een gesprek heeft ongeveer 6 deelnemers. Elk gesprek heeft een ander thema. Dat kan van alles zijn: hoop, angst, thuis, vriendschap, familie, verlangen.

‘Deze tijd is een beetje gek, soms is het stil en saai. Dan is het lekker zo met  elkaar te praten. Doordat er een onderwerp op tafel ligt, gaat het gesprek  ook ergens over. Ik had echt het gevoel er even uit te zijn’ 

– Els (1959)

Het ene moment kan het serieus zijn, het volgende moment vrolijk en licht. Er is geen dresscode en u kan zoveel koekjes bij de koffie nemen als u zelf wilt! Want… we zien elkaar niet, maar we horen elkaar des te beter.Gespreksmomenten

Dinsdag 4 mei om 09.30 uur
Thema: Veerkracht
In samenwerking met Sociaal Collectief SWF

Woensdag 12 mei om 14.00 uur
Thema: nader te bepalen
In samenwerking met De Skûle Welzijn

Donderdag 6 mei om 13.30 uur
Thema: Moed
In samenwerking met Stichting Welzijn Het Bolwerk

Donderdag 20 mei om 09.30 uur
Thema: Familie
In samenwerking met Het GeneratiehuisMeer informatie en aanmelden

Wilt u zich aanmelden of heeft u een vraag? Bel dan met Jim van UP! via 06 – 17 17 62 82 of stuur een e-mail naar jim@upinnederland.nl


De gesprekken met mensen uit de regio Fryslân worden u aangeboden door UP! in samenwerking met de organisaties Samen Ouder Worden, Stichting Welzijn ‘Het Bolwerk’, De Skûle Welzijn, Sociaal Collectief SWF en Het Generatiehuis.

Blijf UP de hoogte!

Contact

Interesse in een samenwerking?
We staan voor je klaar.

06 83 83 24 21