De dag opent met een inspirerende talkshow rond het thema HOE DAN? gepresenteerd door Hadassah de Boer. Te gast is o.a. Wimke Schuurmans, programmamanager Eén tegen eenzaamheid, Ministerie van VWS. Ook Hedy d’Ancona is aanwezig, het boegbeeld van ouderen- en cultuurparticipatie. We gaan in gesprek met Sjoerd Bootsma, artistiek leider van LF2018 en Agenda 2028. Foppe de Haan, ambassadeur van Eén tegen eenzaamheid, vertelt over de kracht van sport in de mienskip.

Het leven van Marloes Schreur, programmamanager eenzaamheid van de Gemeente Leeuwarden, nam een dramatische wending. Het brak haar hart maar stimuleerde haar ook om zich vol in te zetten om eenzaamheid in de stad tegen te gaan.

Gamen voor senioren, daarna samen eten en nieuwe mensen leren kennen. Het werkt al jaren in Twente.
Het prachtige project won niet voor niets de Veerkracht Bokaal van FNO als beste senioren voorbeeldproject. Hanny ter Doest en Mini Tuller (85) vertellen hoe dan bij Game, eet & match.

Fokke Klijnstra (74) zag het nog geen jaar geleden niet meer zitten. Sociaal Goud bood hem een nieuw leven en hij is dolblij dat hij er nog is. Zij waren er voor hem en hij is er nu voor andere ouderen.

Oud Geleerd Jong Gedaan verovert Nederland en Anne-Goaitske Breteler cheft het noorden. Studenten geven interactieve colleges aan ouderen, delen kennis en verbinden generaties.

Muziek is er van de blazers van het Mienskipsorkest onder leiding van Jan Hibma.