Een nieuwe kijk op ouder worden

UP! wil in Leeuwarden in samenwerking met choreografe Marlien Seinstra van Dans op Recept een nieuw initiatief starten: Het Generatiehuis (werktitel).

Meedoen is goed voor je

Overal in Nederland blijkt dat mensen – en ouderen natuurlijk ook – zeer gebaat zijn bij cultuurparticipatie. Door deel te nemen aan culturele activiteiten ontdek je vaak nieuwe kanten aan jezelf, onvermoede talenten en verdiepende kwaliteiten. En wat ook fijn is: je trekt erop uit en leert andere mensen kennen. Huisartsen schrijven steeds vaker ‘Kunst op Recept’ voor in plaats van medicatie. Onderzoek wijst uit dat dat heel zinvol is. Mensen voelen zich beter, trots op zichzelf en meer verbonden met de wereld om hen heen.

Broedplaats voor jonge makers en ontmoetingsplek

Veel culturele makers hebben de afgelopen jaren ontdekt dat het geweldig is om samen met oudere mensen kunst en cultuur te maken. Er gaat een wereld open, voor alle betrokkenen én het publiek.

Om ook jonge makers de gelegenheid te geven om producties en workshops te maken voor een oudere doelgroep – en te leren van de oude rotten in het vak – willen we in 2019 Het Generatiehuis beginnen. Een plek om te maken, te ervaren, te ontmoeten. Voor jong en oud.

Ook de talkshows van UP! en de themagesprekken In je Uppie zullen vanaf 2019 hier plaatsvinden.

Op dit moment zijn we op zoek naar een locatie en de laatste financiële middelen om de begroting rond te krijgen.

Meedoen? Ideeën? Neem vooral contact met ons op.

foto: Dans op recept

Blijf UP de hoogte!